Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Συνειδητή αποχή από την εκλογική φάρσα


Όλοι μας έχουμε γαλουχηθεί από μικροί στην ιδέα του πόσο “ιερή” είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και του πόσο σημαντικό και απαράβατο καθήκον για τον κάθε Έλληνα πολίτη είναι να συμμετέχει στην διαδικασία του “εκλέγειν και εκλέγεσθαι” . Οι αξίες και τα κριτήρια της διαδικασίας ; Απ' όλα έχει ο μπαξές : Ρουσφετολογία , βόλεμα , τόνωση της “εθνικής ομοψυχίας” , επιβεβαίωση για τους κάθε λογής εξουσιαστές ότι όλα είναι εκεί που τα άφησαν.

Το πιο ευτελές της υπόθεσης παραμένει το γεγονός ότι νομιμοποιείται στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου κόσμου η κρατική βία απέναντι σε όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας .Όπου το κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση θα επιβληθεί με την τρομοκρατία (μπάτσοι , σώματα ασφαλείας κλπ) . Στόχος σε κάθε περίπτωση το μυαλό μας .

Αυτοί που καθημερινά μέσω των υπαλλήλων τους στα ΜΜΕ μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας είναι αυτοί που έρχονται ξανά χάριν προεκλογικής περιόδου να μας πείσουν ότι η ψήφος μας έχει δύναμη και ότι πρέπει να τους τη δώσουμε . Είναι έτσι όμως ?

Μας λένε ότι η ψήφος μας κάθε τέσσερα χρόνια μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση που διαιωνίζεται μέρα με τη μέρα. Κατά τη διάρκεια όμως αυτής της θητείας η εκάστοτε κυβέρνηση καταφέρνει να επεκτείνει την εκμετάλλευση με όλους τους δυνατούς τρόπους , σ' όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής . Το σχολείο , ο στρατός , το πανεπιστήμιο , οι χώροι εργασίας σε συνεργασία με τον τηλεφασισμό των δημοσιογράφων προσπαθούν να μας πείσουν ότι παρ' όλη τη βαρβαρότητα τα πράγματα που πρέπει να προστατεύσουμε είναι το κράτος και το σύστημα με οποιοδήποτε κόστος . Αυτό που θέλουν να μας πουν είναι ότι στις εκλογές διαλέγουμε τους φωτισμένους , αυτούς που ξέρουν το καλό μας καλύτερα από εμάς τους ίδιους . Αυτοί θα ψηφίσουν νόμους για εμάς , αυτοί θα μιλήσουν για εμάς καλύτερα από εμάς . Τελικά όμως ενώ αυτοί πλουτίζουν εις βάρος μας , εμείς δουλεύουμε γι' αυτούς και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Έτσι η εκμετάλλευση δεν έχει τέλος και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ψηφίζουμε . Μήπως αυτή είναι η δημοκρατία τελικά ? Αν τελικά η δημοκρατία αντιπροσωπεύει κάποιους , αυτοί είναι το κράτος και οι καπιταλιστές , όλους αυτούς που μας σερβίρουν την ανεργία την καταστολή και τη τρομοκρατία ως τη καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ . Αυτούς που μας λένε ότι ο καπιταλισμός είναι το τέλος της ιστορίας , ότι αυτή είναι η ζωή μας και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την αλλάξουμε .

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει . Σε μια κοινωνία που οι λίγοι εξουσιάζουν και οι πολλοί εξουσιάζονται , σε μια κοινωνία που η απάθεια , η καταπίεση και η εκμετάλλευση ονομάζεται δημοκρατία , ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας .Με συνελεύσεις σε γειτονιές , χώρους εργασίας , σχολεία και σχολές . Με συνελεύσεις αμεσοδημοκρατικές και αντι-ιεραρχικές που θα παίρνουν αποφάσεις χωρίς τους τσοπάνηδες πάνω από τα κεφάλια μας . Για αυτούς τους ανθρώπους που δεν ικανοποιήθηκαν με στημένα debate και εκλογικά πανηγύρια και θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το σύστημα , υπάρχει τρόπος :


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Μεταξύ καταπιεσμένων και εξεγερμένων ενάντια στο σύστημα , ως αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κοινωνικού αγώνα.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ : Ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης και στη κυριαρχία του κεφαλαίου.


ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ : Ενάντια στα κομματικά δεσμά που θέλουν την κοινωνία καθηλωμένη στην αυταπάτη της αστικής δημοκρατίας , για να πάρουμε κάθε πτυχή της ζωής μας στα χέρια μας.




Αντιεξουσιαστική Ομάδα Ηρακλείου i NoPasaran !

anti_authoritarian@hotmail.com