Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ....

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ....

ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


Θα δείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου εκατομμυρίων δραστηριοτήτων την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την επιφάνεια της Αττικής και να μπορέσουμε να τις ρυθμίσουμε, να τις κοντρολάρουμε .... 1,5 εκατομμύριο δραστηριότητες που πρέπει καθημερινά να ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ πρέπει η ελληνική κοινωνία με τις δομές που συγκροτεί να αποκτήσει την ικανότητα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”.

Άκης Τσοχατζόπουλος πρ. Υπουργός Ανάπτυξης



Η αναδιοργάνωση της κυριαρχίας και των καπιταλιστικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο απ' το 2001 και το δόγμα της ασφάλειας (αντιτρομοκρατίας) που αυτή επιβάλλει έχουν εντείνει τον κοινωνικό έλεγχο σε τρομακτικό επίπεδο.


Με αφορμή την Ολυμπιάδα του 2004, το κράτος χρησιμοποιεί το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας και ανάπτυξης για να εξαπολύσει ένα όργιο παρακολούθησης με zeppelin πάνω από τα κεφάλια μας, με ρουφιανοκάμερες παντού και μπάτσους σε κάθε γωνία να επιβάλλουν την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια της “ελεύθερης αγοράς”. Μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, το κράτος υποκριτικά ανακοινώνει την άρση των συστημάτων παρακολούθησης. Βέβαια οι παρακολουθήσεις ποτέ δεν σταμάτησαν απλά τον Απρίλη του 2005 ο πρώην υπουργός Δημόσιας τάξης Γ. Βουλγαράκης ανακοινώνει την επαναφορά των συστημάτων με το πρόσχημα της οδικής ασφάλειας.


Τον Νοέμβρη του 2007 ο άρειος πάγος με απόφαση του, πλέον και τυπικά νομιμοποιεί τη μαγνητοσκόπηση διαδηλώσεων και διαδηλωτών είτε με φορητές κάμερες, είτε με τις κάμερες κυκλοφορίας. Έτσι δημιουργείται το νομικό πάτημα της κατηγορίας και καταδίκης κάποιου με μοναδικό στοιχείο τη καταγραφή της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις.


Είναι προφανές ότι τέτοιες τακτικές συμφέρουν και βοηθούν το κατασταλτικό έργο του κράτους, το οποίο μέσω της συνεχούς επιτήρησης προσπαθεί να ελέγξει οποιαδήποτε πράξη, του εναντιώνεται αλλά κυρίως να σπείρει τρόμο πολύ απλά λέγοντας πως αν διαδηλώνεις είσαι ύποπτος. Άρα είναι φανερό ότι με αποφάσεις σαν και αυτές επιβεβαιώνονται οι προθέσεις των εξουσιαστών, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην κοινωνία. Τα παραπάνω δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανένα διότι τα κράτη σ' όλο τον κόσμο ποτέ δεν είχαν άλλο τρόπο, εκτός της καταστολής για να επιβληθούν στο λαό.


Ακόμα, τα ΜΜΕ παίζοντας τον συνήθη ρόλο τους είτε αποσιωπούν, είτε παραπληροφορούν το ρόλο και τη χρησιμοποίηση των μέσων παρακολούθησης. Με αποτέλεσμα η κοινωνία να τείνει να εγκλωβιστεί στην άποψη ότι “όταν δεν κάνεις κάτι ποινικά κολάσιμο, δεν έχεις λόγο να αντιστέκεσαι στην παρακολούθηση και στην επιτήρηση”.


Από την εμπειρία μας σε πορείες είδαμε ασφαλίτες με κινητά να μας φωτογραφίζουν, κάμερες κυκλοφορίας να εστιάζουν σε διαδηλωτές και χρυσαυγίτες με ματάδες να μας βιντεοσκοπούν.

Οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της επιτήρησης και νομικά μέτρα κατά αυτής είναι μια βιτρίνα που από πίσω της, το κράτος, η αστυνομία και οι παρακρατικοί χρησιμοποιούν όλους για να καταστείλουν τις λαϊκές αντιστάσεις.

Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η παρακολούθηση, είτε νόμιμοι, είτε παράνομοι, είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και θα παραμείνει όσο δεν αναλαμβάνουμε δράση.

Οποιαδήποτε πράξη καταστροφής συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου, μας βρίσκει σύμφωνους και πιστεύουμε πως μια τέτοια κίνηση είναι απελευθερωτική και δίκαιη.



ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ



Αντιεξουσιαστική Ομάδα Ηρακλείου NoPasaran

anti_authoritarian@hotmail.com

μικροφωνική την πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00 στα Λιοντάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: