Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ... ΚΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ


Τα προηγούμενα χρόνια η πλειοψηφία των φοιτητών βγήκε στους δρόμους για να εναντιωθεί στις μεταρρυθμίσεις που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση. Ο Νόμος πλαίσιο είναι ένας νόμος που δεν φτιάχτηκε για το όφελος των φοιτητών και της κοινωνίας. Εξυπηρετεί το κεφάλαιο κάνοντας τις σχολές μαγαζιά που πουλάνε πτυχία, αλλά και το κράτος που με την εντατικοποίηση των σπουδών θέλει να φτιάξει μέσω της εκπαίδευσης φοιτητές-στρατιωτάκια και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους.


Οι κυβερνήσεις κάθε χρόνο μας λένε πως δίνουν λεφτά για την παιδεία και ότι οι σχολές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η καθημερινότητα όμως δείχνει άλλα. Είμαστε σε σχολές που δεν έχουν βιβλία, που οι παροχές προς τους φοιτητές είναι μηδαμινές και το κράτος δεν υπάρχει πουθενά όταν μιλάμε για σίτιση, μεταφορές και στέγαση. Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν είδη εδώ και χρόνια και με το καινούριο νόμο που προωθεί τη λογική του κέρδους στις σχολές, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη .


Ο Νόμος Έκτρωμα είδη εφαρμόζεται σε πολλές σχολές όπως για παράδειγμα στο ΤΕΙ Ηρακλείου με τις εκλογές για πρόεδρο ΤΕΙ. Στο πανεπιστήμιο Κρήτης το Δεκέμβρη του 2007, ο πρύτανης Παλίκαρης δρώντας όπως ουσιαστικά αρμόζει ο ρόλος που του έχουν αναθέσει δηλαδή ως απόλυτος μονάρχης και μαγαζάτορας, μπλοκάρισε φασιστικά την εκπαιδευτική διαδικασία, (αλλά όχι και την έρευνα που φέρνει φράγκα...) εκβιάζοντας ουσιαστικά τους φοιτητές που εναντιώθηκαν στη πρόσληψη σεκιουριτάδων. Αφού λοιπόν, έτσι επιβάλλουν τους νόμους τους οι καρεκλοκένταυροι, εμείς είμαστε απέναντί τους .


Σε μια κοινωνία που ο καπιταλισμός τρομοκρατεί τους εργαζόμενους μέσω της ανεργίας, προωθεί τον ανταγωνισμό, καταστέλλει κάθε άλλο τρόπο ζωής εκτός απ' αυτόν της επιβίωσης του ισχυρότερου, η εκπαίδευση είναι αυτή που τον τροφοδοτεί. Αυτή η καθημερινότητα με τις μεταρρυθμίσεις στη παιδεία θα γίνει χειρότερη για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Η εκπαίδευση είναι κομμάτι της κοινωνίας και για να αλλάξει ριζικά θα πρέπει να αλλάξει ριζικά και η νοοτροπία της κοινωνίας που τρέφει τη βαρβαρότητα.


Το τετραήμερο 11-15 Ιούνη ο Υπουργός Παιδείας με τους υπαλλήλους του (Πρυτάνεις και Προέδρους των ΤΕΙ) θα έρθουν στη Κρήτη για να συζητήσουν πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και πως θα περάσουν καινούριοι χωρίς κανείς να το πάρει πρέφα. Η παρουσία του Στυλιανίδη στη σύνοδο δείχνει πως το κράτος έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο είτε το θέλουμε είτε όχι. Οι φοιτητές στο παρελθόν έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αντισταθούμε και σε αυτή τη σύνοδο πρέπει να πράξουμε το ίδιο. Ήδη στο πολυτεχνείο Χανίων ακυρώθηκαν οι πρυτανικές εκλογές ύστερα από απόφαση του συλλόγου για κατάληψη του πολυτεχνείου.


Πιστεύουμε πως οποιοσδήποτε θίγεται από αυτές τις μεταρρυθμίσεις και θέλει να αγωνιστεί πρέπει να το επιχειρήσει και έμπρακτα στις συνόδους που θα γίνουν. Πρέπει να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες και να ακυρώσουμε τους νόμους στη πράξη. Να γίνουμε πολλοί, να δώσουμε μάχες και να συγκρουστούμε και πολιτικά αλλά κυρίως στη δράση με αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εμείς δεν ξεχάσαμε όλο αυτόν τον καιρό, ούτε την καταστολή, ούτε τους διωκόμενους, αλλά ούτε και την οπισθοδρόμηση των αριστερών παρατάξεων που το 2007 ενώ ο νόμος-πλαίσιο είχε ψηφιστεί αυτές οργάνωναν εκλογές και μετρούσαν ψήφους.


Σε αυτούς που θέλουν τους νέους να είναι το λάδι στα γρανάζια του συστήματος και της εκμετάλλευσης, που ονειρεύονται μια εκπαίδευση που θα παράγει υπάκουα ρομποτάκια, τους απαντάμε πως εμείς, στους δρόμους της αμφισβήτησης και της αντίστασης αναζητούμε μια παιδεία ελεύθερη και κοινωνική, μια παιδεία που δεν προσφέρεται από κανένα σχολείο και πανεπιστήμιο του καπιταλισμού.



ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ

ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MAGKES PAIZEI KAMIA PHOTO APO X8ES?